Băieții băieților din Parlament

Mă întreb și vă întreb un lucru, Dacă nu cumva tot balamucul pentru micșorarea pragului de 250.000 de lei la abuzul în serviciu nu a fost făcut cumva pentru a da liber la folosirea înregistrărilor făcute de SRI în dosarele pentru corupție? Ca în jongleriile de la circ! Fac semn cu o prevedere în mâna stângă, ne înroșim ca niște curcani proști și cu cealaltă operează comanda SRI!

Supun la vot eliminarea tuturor amendamentelor votate în Senat. Un vot împotrivă, două abţineri. Cu majoritate au fost eliminate toate amendamentele. Patru abţineri şi adoptată forma venită de la Guvern. Toate amendamentele adoptate astăzi sunt retrase către coaliţie. Coaliţia de guvernare îşi retrage toate amendamentele depuse şi vom vota eliminarea tuturor amendamentele la Senat, inclusiv acel prag stabilit. Adoptat cu două abţinere şi propun un raport de adoptare pentru forma venită de la Guvern, cu amendamentele respinse sau eliminate votate astăzi. Adoptat cu patru abţineri. Pentru infracţiunea de abuz în serviciu nu mai există prag. A fost eliminat amendamentul votat la Senat, pentru că aceasta era problema societăţii civile. Aşa că am respectat solicitare” a zis Blonda Albă ca Zăpada Alina Vicol, cea mai deșteaptă și mai cinstită șefă de comisie juridică de la origini pînă în prezent.

Pe ce bază? Site-ul Stiripesurse.ro ne propune o explicație:

O ședință-fulger a coaliției de guvernare, în timpul ședinței Comisiei Juridice a Camerei Deputaților, schimbă total discuțiile despre Modificările la Codul Penal și Codul de procedură penală.

Potrivit unor surse politice, la ședință au participat Nicolae Ciucă, Rareș Bogdan, Iulian Dumitrescu, Dan Motreanu, Lucian Bode, Cătălin Predoiu, Marcel Ciolacu, Mihai Tudose, Alfred Simonis, Paul Stănescu, Gabriela Firea, Sorin Grindeanu și Kelemen Hunor. Aceștia au stabilit că se revine la forma adoptată de Guvern, fără prag la abuzul în serviciu și fără modificarea prevederilor referitoare la interceptări. Practic, se elimină total modificările din Senat”.

Ce să înțelegem din asta? Că sus-numiții nefiind căzuți în cap au știut ce au decis. Adică renunțarea la orice prag (fapt neconstituțional cîtă vreme CCR a cerut introducerea unui prag) și revenirea înregistrărilor efectuate de SRI în dosarele de corupție. Ceea ce înseamnă, logic, că respectivii au susținut punctul de vedere al SRI.

Și, dacă recitim lista cu participanții la discuția în care s-a decis, vedem că aproape toți au fost pomeniți ca fiind în legături directe sau indirecte, mai mult sau mai puțin vizibile, cu Serviciul Român de Informații.

Putem zice că între aceștia se află și oamenii de încredere ai SRI în Camera Deputaților și în partidele din Coaliție?

O deducție logică ne duce la o asemenea concluzie!

Între ei se află băieții băieților din Parlament!

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*