S-a ieşit din „impas”: Spitalul Judeţean Craiova are director medical

Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Craiova are din nou director medical, după două luni în care a existat un vid pentru această poziţie. Dr. Adrian Dobrinescu, medic primar chirurgie toracică, a fost numit la sfârşitul săptămânii trecute în această funcţie. Zilele acestea se aşteaptă aprobarea Ministerului Sănătăţii, a transmis managerul Eugen Georgescu.
Numirea vine într-o perioadă tumultuoasă, după ce săptămâna trecută mai mulţi medici au transmis o scrisoare deschisă în care se plângeau, printre altele, de faptul că nu mai au conducere şi că spitalul se află „într-un grav impas funcţional”.

Acum câteva zile, o parte din medicii de la SCJU reclamau lipsa conducerii

În acea perioadă, directorul Eugen Georgescu se afla în concediu medical, iar personalul se afla în subordinea directorului de îngrijiri, asistent medical. În scrisoare, semnatarii transmiteau că nu este normal ca spitalul judeţean să se afle în subordinea acestuia.

„De peste două luni Spitalul funcționează fără Director Medical (nefiind făcute până acum demersuri privind ocuparea acestui post vital), atribuțiile acestuia fiind preluate de către Manager, iar de aproape două săptămâni și fără Manager, care a intrat în concediu medical, deocamdată pe termen de 14 zile. Nu știm dacă acest termen este unul final sau va fi prelungit, dar este evident că la această oră, cel mai mare spital din Oltenia este fără conducere.
Atribuțiile de management nu pot sa revină unui asistent medical, care este și Directorul de Îngrijiri într-un spital cu peste 1000 paturi. Pentru că nu este numai ilegal, dar și imoral”, se arăta în scrisoarea transmisă marţi, 14 noiembrie, semnată de mai mulţi medici de la SCJU Craiova.

Numirea directorului medical vine la două luni de la încetarea mandatului medicului Mogoantă

Mandatul interimar al medicului Stelian Mogoantă a expirat în luna septembrie. La acea dată, conducerea unităţii medicale spunea că încă nu s-a stabilit cine îi va prelua funcţia.

„În momentul de faţă, managerul a preluat atribuţiile postului, până la numirea unui nou director medical. Vom face propunere către Ministerul Sănătăţii şi aşteptăm aprobarea”, preciza la acel moment directorul Eugen Georgescu.
Pentru că directorul a intrat în concediu medical în urmă cu aproximativ două săptămâni, în lipsa directorului medical care ar fi preluat, în mod normal, atribuţiile manageriale, acestea i-au revenit directorului de îngrijiri Ovidiu Cătălina.
Dr. Stelian Mogoantă a fost numit director medical în 2022, în locul medicului Cristiana Geormăneanu, care ocupa funcţia din octombrie 2020.

sursa-Gazeta de Sud

3 Comentarii

  1. Bravo. Dar feriti va de cei ce fac rau.De evitat consult cardiologie Dr Ana Maria Mitrica!Pacient diagnosticat anterior cu cardiopatie ischemica ( nu am aratat documente diagnostice dnei Dr.,fiind interesati de diagnosticul ei),posibil infarct miocardic apoi,avand in vedere analizele markeri cardiac.Consult superficial,super rapid de catre cardiolog Dna Dr Ana Maria Mitrica cardiolog cu diagnostic doar de inceput de HTA.Degeaba s a plans de dureri retrosternale,dureri de gambe,lipsa de aer la efort.multi.Cateva saptamani mai tarziu persoana a suferit infarct miocardic, aproape mortal.La toate simptomele descrise ,dr Ana maria Mitrica cardiologie nu a comentat ceva, nici macar nu a incercat un raspuns, doar a întrerupt relatarea.Sec si rece.Precum doamna cu coasa Evitati daca daca doriti sa aveti mai multe sanse la viata

  2. Verificati activitatea doctor Cristian Draghici neurologie, care prescrie tratament cu dexametazona perfuzabila, 1L ser fiziologic cu dexametazona,in urgente minore , la spital universitar urgenta pentru persoane varstnice ,cu infarct miocardic in antecedente si simptome de infarct acut,cu raportul R pe S mai mare ca 1 in derivatiile septale pe EKG,fara nicio justificare diagnostica, cel putin conform indicatiilor agentiei europene a medicamentului.Are ,oare,instinct de ucigas in serie?Verificati de ce prescrie astfel in urgente.Dexametazona perfuzie provoaca miocardita,afectare a muschiului miocardic,si chiar infarct miocardic,fiind interzisa celor cu infarct miocardi ( orice search gogle pentru „dexamethasone myocardial infarction”).De asemenea , si la ponderas, pentru dureri lombare, Doctor Cristian Draghici neurologie prescrie doza de 10 mg dexametazona perfuzie, urmata de doze intramuscular, varstncilor cardiaci si diabetici, tratament potential letal.Evitati sau fiți precauti daca va consulta.

  3. De evitat consult cardiologie Dr Ana Maria Serban . !Pacient diagnosticat anterior cu cardiopatie ischemica ( nu am aratat documente diagnostice dnei Dr, fiind interesati de diagnosticul ei),posibil infarct miocardic apoi,avand in vedere analizele markeri cardiac.Consult superficial, rapid de catre cardiolog Dna Dr Ana maria Serban, cu diagnostic doar de inceput de HTA.Degeaba s a plans de dureri retrosternale,dureri de gambe,lipsa de aer la efort.Cateva saptamani mai tarziu persoana a suferit infarct miocardic, aproape mortal.La toate simptomele descrise ,dr Ana maria Serban cardiologie nu a comentat ceva, nici macar nu a incercat un raspuns, Amabila,afabila, insa diagnostic gresit,pe bani multi.Nu respecta pacientul, intrat cu aproape o ora intarziere fata de ora programarii.Evitati daca daca doriti sa aveti mai multe sanse la viata

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*