Preafericirii Sale / Preafericitului Doctor Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române

Preafericirea Voastră, Doctor Daniel,

Așa cum v-am promis (și eu mă țin de cuvânt întotdeauna) vă voi indica cele mai importante și spectaculoase plagiate din „teza de doctorat“ pe care ați susținut-o în tinerețe, când vă numeați Dan Ilie Ciobotea.

Astăzi vă trimit câteva plagiate dinTheologisches Wörterbuch zum Neuen Testament. In Verbindung mit zahlreichen Fachgenossen. Band IV, Verlag: Stuttgart Kohlhammer bis 1942, 1938(de unde ați copiat de mai multe ori, eu folosindu-mă acum doar de paginile 810, 811, 812. În cartea dumneavoastră, Teologie și spiritualitate, plagiatele se află la paginile 76, 77, 78, 79 etc.

Günther Bornkamm

Preafericitul Daniel, Patriarh BOR

Patriarhul Daniel (sau cel care i-a schițat lucrarea de doctorat) plagiază fără nici o grijă din paginile scrise de Günther Bornkamm, în marele dicționar al lui Kittel, anume din G. Kittel – Theologisches Wörterbuch zum Neuen Testament. In Verbindung mit zahlreichen Fachgenossen. Band IV, pagina 810.

Iată ce scrie în nemțește Bornkamm:

Tot asta scrie și Patriarhul Daniel când plagiază în Teologie și spiritualitate(Basilica, 2022, pag. 77):

„Mυστηρίoν (Mυστηρία) se referă la cultul misterelor antice a căror practică se poate urmări din se secolul al VII-lea înainte de Hristos până în veacul al IV-lea după Hristos.“

Un plagiat lung și „remarcabil“ produce inconștientul Patriarh Daniel când copiază ca un inconștient rânduri întregi de la paginile 881 și 812 din textul lui Bornkamm.

Patriarhul Daniel plagiază, în „doctoratul“ Teologie șispiritualitate (ed. cit. pagina 77), cuvânt cu cuvânt frazele teologului german Bornkamm.

Iată plagiatul „doctorului“ Daniel:

Zeitățile misterelor păgâne erau divinități htonice (Demeter și Core, Dionisos (sic!), Kybele și Attis, Adonis, Isis și Osiris), iar miturile lor erau raportate la schimbarea vegetației, precum și la viața și moartea omului. Viața și moartea nu aparțin numai domeniului puterii acestor zeități, ci ele sunt și propriul lor destin. Aceste zeități sunt într-un sens general zei pătimitori; cercul patimilor lor actualizate în drama cultică cuprinde: tristețe și bucurie, căutare și găsire, zămislire și naștere, moarte și viață, sfârșit și început.

Și nu numai acestea sunt plagiatele din Bornkamm! Dar din alț autori francezi (în limba franceză), germani (în limba germană) sau italieni (în limba engleză) etc. sunt plagiate mai complicate.

Vă „execut“ cu aceste plagiate dezonorante fiindcă ați fost lipsit de orice respect față de truda mea de a publica peste 100 de manuscrise în latină, greacă, coptă, siriacă, arabă și armeană, manuscrise care ilustrează Sinodul I de la Niceea, din anul 325, unde străromânii au fost reprezentați de celebrul mitropolit al Tomisului, Marcus.

Până la descoperirile mele, susținute de Arhiepiscopul Teodosie al Tomisului, istoricii Bisericii Ortodoxe Române nu aveau mărturii scripturale vii în privința numelui lui Marcus. Și nici certificarea absolută a rangului de mitropolit.

Neșcoliții dumneavoastră secretari insinuau că plagiatele dumneavoastră din teza de doctorat sunt „imaginare“. Acum, mai sunt imaginare?

Preafericite Părinte Patriarh Daniel, plagiatele vor continua să curgă. Nu numai în teza de doctorat Teologie și spiritualitate aveți plagiate ci și în Dăruire și dăinuire și în Știința mântuirii (gravă, chiar fatală).

Cu o tristețe, pe care n-o meritați

Constantin Barbu

5 decembrie 2023

PS: Fiindcă sunteți iresponsabil și nu aveți cuvânt mă obligați să public textul (cu plagiatul), text pe care vi l-am trimis ieri spre reexaminare.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*