340 de milioane de lei pentru racorduri de gaze în 20 de județe!

Engie România a pus pe masă 340 de milioane de lei pentru un acord cadru pe trei ani pentru proiectare și execuție racorduri de gaze naturale în 20 de județe din țară.

Campania de racordare a populației la gaze naturale a fost împărțită în 18 loturi și se va face din fondurile proprii ale operatorului. Valoarea totală estimată a acordului scos zilele trecute la licitație este de 341.321.727.92 lei, iar autoritatea contractantă își rezervă posibilitatea de a-l prelungi cu încă 12 luni, peste cele 36 de luni.

Cele 18 loturi se referă la județele: Argeș; Brăila și Tulcea; Buzău; Călărași (fără orașul Fundulea); Brașov și Covasna; Dâmbovița (mai puțin comuna Crevedia); Dolj; Gorj; Galați; Olt și orașul Turnu Măgurele (Teleorman); municipiul București; Ilfov, plus comuna Crevedia cu satele aparținătoare (Dâmbovița) și orașul Fundulea (Călărași); Prahova; Constanța; Vâlcea; Ilfov; Vrancea; Giurgiu și orașul Alexandria (Teleorman).

Cantitatea de lucrări poate fi majorată cu până la 50%

Cantităţile minime şi maxime pe care entitatea contractantă le stabileşte iniţial în documentaţia de atribuire şi ulterior în acordul-cadru reprezintă estimări ale unor cantităţi care ar putea fi solicitate pe durata întregului acord-cadru şi nu cantităţile exacte care vor fi achiziţionate, acestea din urmă putând fi mai mici, egale sau mai mari raportat la cele estimate, în funcţie de necesităţile reale ale entității contractante.

„În acest sens, promitentul-achizitor îşi rezervă dreptul/ opțiunea de a suplimenta cantitatea estimată la nivelul documentaţiei de atribuire cu până la maxim 50% din cantitatea maximă estimată pentru acordul-cadru, pentru fiecare categorie de lucrare în parte“, se arată în anunțul de participare la licitație.

340 de milioane de lei pentru racorduri de gaze în 20 de județe. Care sunt criteriile de atribuire a contractelor

În cursa pentru obținerea contractelor, se vor califica firmele care vor avea cel mai bun raport calitate-preț, însă prețul va avea o pondere de doar 40% în stabilirea punctajului total. Vor mai fi punctate condițiile de securitate și sănătate în muncă (15%), organizarea echipei în implementarea activităților aferente contractelor subsecvente (30%), iar, ca un aspect inedit, 5% din punctaj reprezintă o componentă de incluziune socială (dacă ofertantul a angajat în ultimele șase luni o persoană cu dizabilități).

În fine, restul de 10% este dat de perioada de garanție acordată lucrărilor de montare a racordurilor și de aducere a terenului la starea inițială. Aici, punctaj maxim va primi constructorul care oferă o garanție de 5 ani peste cei 2 ani solicitați de achizitor. Ofertele sunt așteaptate până la data de 19 februarie.

Care este valoarea lucrărilor pentru racorduri de gaze naturale din Oltenia

În ceea ce privește valoarea estimată a loturilor din Oltenia, pentru racordurile la gaze din Dolj au fost alocați 17.869.496 lei, pentru Gorj – 26.806.058 lei, pentru Olt cu orașul Turnu Măgurele – 19.658.260 lei, iar pentru Vâlcea – 8.936.562 lei. Suma alocată pentru racordurile din București este de 10.721.697 lei.

Engie este cel mai mare furnizor de gaze naturale pentru clienți casnici din România, iar subsidiara sa Distrigaz Sud Rețele operează o rețea de distribuție de circa 22.000 kn de conducte de gaze din centrul și sudul României, care deservește circa 2 milioane de locuri de consum.

sursa-EuroOlteniaInfo.ro

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*