
În mod normal, Adrian Mititelu, patronul echipei de fotbal FCU Craiova 1948, trebuia să fie eliberat vineri din Penitenciarul Craiova ca urmare a recentei și mult comentatei Decizii nr. 358/26 mai 2022 a CCR, care s-a dat după sesizarea mai multor persoane, inclusiv a lui Adrian Mititelu:
Întîmplarea a făcut ca în aceeași zi de 15 iunie a.c. să se judece la Curtea de Apel Cluj-Napoca și la Curtea de Apel Craiova două spețe identice, al căror subiect era contestația în anulare ca urmare a Deciziei nr. 358 a CCR.
În mod surprinzător, deși spețele erau identice, sentințele celor două instanțe sînt total diferite, așa cum se vede pe portalul instanțelor:
Așadar, la Curtea de Apel din Cluj-Napoca instanța a decis admiterea în principiu a contestației în anulare a apelantului și a suspendat executarea pedepsei pînă la soluționarea pe fond a contestației în anulare, dispunînd totodată „punerea de îndată în libertate a condamnatului”! S-a fixat ca termen pentru judecarea pe fond a contestației în anulare data de 28.09.2022.
În aceeași zi, pe o speță identică, la instanța Curții de Apel din Craiova a decis admiterea în principiu a contestației în anulare, însă a și judecat contestația în anulare depusă de Adrian Mititelu, respingînd-o! Drept urmare, a decis și respingerea cererii de suspendare a executării pedepsei!
Se vede, deci, foarte clar că, deși cauzele sînt identice, la Curtea de Apel din Cluj-Napoca, unde președinte este celebra judecătoare Dana Gîrbovan, instanțele aplică nestingherite Deciziile CCR, așa cum prevede Constituția României, în schimb la Curtea de Apel din Craiova se pare că încă mai există influențe externe care decid peste lege și peste deciziile CCR.
Oricît ar vrea cineva să evite speculațiile în această situație, nu are cum să nu-și amintească faptul că Adrian Mititelu a fost achitat de instanța de fond în dosarul de „evaziune fiscală”, însă la apel instanța Curții de Apel din Craiova l-a condamnat la 3 ani de închisoare cu executare!
La vremea respectivă, cu cîteva zile înainte de pronunțarea condamnării lui Adrian Mititelu, „Cotidianul” a scris pe larg despre legăturile comerciale dintre Mihai Rotaru, patronul celeilalte echipe de fotbal din Craiova, și Marian Budă, pe atunci judecător și șef de secție la ÎCCJ, acesta din urmă fiind la un pas să facă parte din completul ce urma să judece un litigiu dintre FCU Craiova (Adrian Mititelu) și CSU Craiova (Mihai Rotaru)!
Scriam atunci despre incompatibilitatea judecătorului Marian Budă de a face parte din acest complet și am avut dreptate, căci însuși Marian Budă a făcut ulterior cerere de abținere. Marian Budă a fost, conform declarației sale scrise, judecător la Craiova timp de 15 ani, păstrîndu-și, desigur, în buna tradiție românească, influența. Articolele din „Cotidianul” pe această temă, apărute doar cu cîteva zile înainte de ciudata condamnare a lui Adrian Mititelu, după ce fusese achitat de mai multe instanțe, pot fi accesate aici:
Scandal uriaş la ÎCCJ: Budă Marian îl judecă pe Mihai Rotaru, cu care are vechi relaţii comerciale
și aici
Judecătorul Budă Marian, împroprietărit de afaceristul Mihai Rotaru (II).
Între timp, judecătorul Marian Budă a devenit membru în Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) și chiar președintele CSM, în ciuda contestării sale de către 7 din cei 11 judecători ai CSM! Și aceste articole din „Cotidianul” ar trebui recitite acum de către cei care vor să înțeleagă cum de instanța Curții de Apel din Craiova a decis o sentință contrară celei dispuse de Curtea de Apel Cluj-Napoca, deși spețele erau identice!
Și aceste articole pot fi citite în arhiva noastră, la adresele de Internet:
Jurămîntul masonic Marian Budă, posibil viitor șef al CSM: „Să mi se ardă buzele cu fier înroșit”!
Șapte magistrați, plîngere împotriva numirii ilegale în CSM a lui Marian Budă
Șapte membri CSM dau în judecată Consiliul Superior al Magistraturii
În aceste condiții, a ne face că nu vedem acele „legături primejdioase” dintre judecătorul Marian Budă, actualul președinte al CSM, și Mihai Rotaru, adversarul lui Adrian Mititelu pe tema fotbalului, unde interesele sînt uriașe, dincolo de aria sportivă, ar fi o lipsă de neprofesionalism. La fel și dacă am evita orice discuție despre influențele directe sau indirecte pe care Marian Budă le-ar avea asupra foștilor săi colegi judecători din Craiova.
Culmea este că un litigiu pe tema acestor legături și influențe ar trebui să fie analizate de către CSM, unde președinte este chiar Marian Budă!
Din păcate, semnele de întrebare pe care majoritatea judecătorilor din CSM le-a pus în legătură cu desemnarea lui Marian Budă ca președinte al CSM, prin încălcarea flagrantă a legii 317/2004, care se referă exact la funcționarea CSM, arată că Justiția din România este departe de a-și fi revenit după influențele asupra ei, rezultate din celebrele Protocoale din vremea binomului SRI-DNA. În centrul acestei situații grave este acest judecător Marian Budă, președintele actual al CSM, pe care-l contestă chiar colegii săi din CSM.
Și, atunci, judecați singuri ce șanse are Adrian Mititelu să aibă parte de o judecată dreaptă la instanțele din Craiova, de unde a plecat judecătorul Marian Budă spre vîrful Justiției!
Fii primul care comentează