
Universitatea din Craiova și-a prezentat oferta pentru admitere la programele de master și licență. Potrivit rectorului, prof.univ.dr Cezar Spînu, și în acest an s-a păstrat numărul locurilor la buget atât la licență cât și la master. În plus, pentru a-ai atrage pe absolvenții de liceu, reprezentanții Universității din Craiova au prezentat investițiile de până acum în campusuri, unde se va deschide o policlinică studenţească modernă, dar și locurile în care viitorii studenți își pot petrece timpul liber.
În holul central al Universității dar și pe esplanada Teatrului Național ”Marin Sorescu”, studenții i-au întâmpinat pe liceeni cu demonstrații dar și broșuri prin care să le arate ce pot învăța dacă vor alege una dintre cele 12 facultăți ale Universității din Craiova.

Pentru admiterea din acest an vor fi bugetate 2.800 de locuri la licență și 1750 de locuri la master. „Este același număr de locuri bugetate ca anul trecut. Aveţi de unde alege. Suntem singura universitate din România care alocă toate domeniile fundamentale, cu excepţia Medicinei. Avem specializări socio-umane, specializări tehnice. Fiecare dintre voi își va găsi un loc în această universitate. Universitatea din Craiova s-a dezvoltat foarte mult în ultimii ani. Am investit peste 100 de milioane de euro în infrastructura educaţională de cercetare dar şi socială. Au fost reabilitate spații de învățământ, spaţii de cercetare dar şi faciltităţi sociale în toate cele 12 facultăţi ale universității noastre. Şi lucrul acesta va continua”, a spus prof.univ.dr Cezar Ionuț Spînu.
Ce investiții au fost făcute și ce urmează
Rectorul Universității din Craiova a trecut în revistă toate investițiile care au fost făcute dar și viitoarele proiecte.
”Se reabilitează campusul din bulevardul Decebal, sediul Facultăţilor de Inginerie Electrică şi Automatică. Se continuă reabilitările din campusul de pe Calea Bucureşti, unde vom înfiinţa staţie ITP. Continuăm cu reabilitarea unor spaţii de învăţământ la Departamentul de Chimie şi la sfârșitul aceste luni vom inaugura Căminul Nr 9, la parterul căruia va funcţiona, spun eu, cea mai modernă Policlinică Studenţească din România. În clădirea centrală au fost investite sume importante pentru reabilitarea spaţiilor Facultăţilor de Litere şi Ştiinţe şi urmează să depunem pe acest exerciţiu european pentru reabilitarea sediului facultăţilor de Economie şi Administrarea Afacerilor, Ştiinţe Sociale şi Horticultură.
În campusul de la Agronomie am reabilitat Căminul Nr 2, finalizăm în acest an reabilitarea Facultăţii de Agronomie şi se va reabilita Căminul 4. În campusul de pe strada Brestei al Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport definitivăm reabilitarea clădirii Departamentului de Kinetoterapie şi construim o sală de sport multifuncțională cu cabinete de kinetoterapie şi recuperare şi 4 terenuri de sporturi în aer liber”, a spus rectorul
Au fost menționate și investiițile în spațiile care sunt folosite pentru activitățile practice.
„La centrul de la Drobeta Turnu- Severin am înființat un centru de învățare şi formare prin intermediul căruia am reabilitat şase spaţii de învățământ cu mobilier, laptopuri, table inteligente şi am achiziționat un simulator de navigaţie fluvială pentru studenţii acestei specializări. Am investit în Stațiunea Didactică ”Banu Mărăcine” unde a fost pusă în funcţiune linia de vinificaţie şi urmează, în cel mai scurt timp, şi linia de îmbuteliere, care va acoperi o parte de practică importantă pentru studenții Facultății de Horticultură”, a mai spus rectorul, Cezar Spînu.
Ce poți face ca student
De asemenea, conducerea Universității din Craiova a menționat proiectele în care sunt implicați studenții, de la reducerea abandonului școlar, la proiecte de cercetare și chiar la proiecte pentru cultivarea de legume bio.

”Universitatea din Craiova este centrată pe studenți, de aceea am încercat să implicăm cât mai mulți studenți în diferite tipuri de proiecte. Sunt mii de studenți ai universității noastre care participă la proiecte de cercetare naționale şi internaționale. Toate cele 12 facultăți ale Universității din Craiova au în implementare proiecte de tipul Rose pentru reducerea abandonului școlar.
În plus, prin intermediul Centrului de Resurse şi Angajament Ford, studenţii noştri se implică şi în antreprenoriatul social. 20 de proiecte au fost implementate de voluntarii Universităţii din Craiova în ultimii patru ani. Sunt proiecte foarte interesante pentru comunitate, de la uleiul menajer care se transformă în săpun până la biciclete în campusurile universităţii. Un alt proiect foarte frumos este la Facultatea de Litere. Studenţii asigură cursuri de engleză, franceză, germană, italiană, spaniolă pentru copiii din medii defavorizate. Un alt proiect este cel în care studenţii cultivă legume bio”, a spus rectorul Universității din Craiova.
Au fost menționate și spațiile în care studenții își pot petrece timpul liber.
”Municipiul Craiova s-a dezvoltat din ce în ce mai mult în ultimul timp. Avem un centru vechi în care putem socializa, avem Teatrul Marin Sorescu, unde se desfăşoară Festivalul Shakespeare, avem Filarmonică, avem stadion. Dar avem un dezavantaj. Nu avem mare, nu avem nici munte şi de aceea în parteneriat cu Primăria Craiova în următoarea perioadă vom înfiinţa în Parcul Romanescu o pistă de carturi electrice, pe vechiul Velodrom, iar în Parcul Tineretului un base camp, un centru de distracţie cu cinci trasee diferite prin care copiii, adolescenţii și adulții pot să-şi testeze limitele”, a mai subliniat rectorul, Cezar Spînu.
„SURSA-GAZETA DE SUD”
Fii primul care comentează