
Chefi internaționali din 11 țări est-europene fac spectacol, în weekend, la Craiova
Chefi și specialiști în gastronomiile din 11 țări est-europene fac spectacol
culinar, în weekend, la Craiova, la “Festivalul de vinuri și mâncăruri”.
Organizat în premieră, în cadrul proiectului Craiova – Capitala Gastronomică
est-europeană, evenimentul va avea loc sâmbătă, 30 noiembrie și duminică, 1
decembrie, la Ramada Plaza Craiova. Vor fi două zile de socializare și degustări pentru
descoperiri senzoriale, asocieri inedite, prezentări, dezbateri ori conferințe pe teme
culinare și oenologice, în prezența a unor chefi internaționali și specialiști în gastronomii
est-europene.
Pentru prima oară, curioșii gurmanzi au ocazia să descopere care sunt cele 11
restaurante din Craiova incluse în proiect, să deguste din deliciile gastronomiei est-
europene, dar și să redescopere gastronomia oltenească, pusă în valoare de elevii și
profesorii de la Liceul de Industrie Alimentară.
Prima zi a evenimentului se desfășoară la Ramada Plazza, sâmbătă, 30 noiembrie,
între orele 12.00 – 18.00, când 11 restaurante din Craiova vor scoate la rampă – și la
degustare – meniurile care promovează țările reprezentate în proiect: Azerbaidjan,
Bulgaria, Croația, Georgia, Grecia, Macedonia de Nord, Polonia, Republica Moldova,
Serbia, Turcia, Ungaria. Totodată, elevii și profesorii Liceului de Industrie Alimentară,
inițiatori ai proiectului alături de Primăria Municipiului Craiova, vor prezenta produse
culinare de inspirație locală.
Vor avea loc degustări și lansări de produse ale unor crame sau importatori de
vinuri, alte băuturi și produse alimentare, expoziții prezentate de peste 25 de furnizori
artizanali ori industriali de produse alimentare, cursuri introductive în tehnica evaluării
produselor alimentare ca brânzeturile, salamurile și mezelurile, cafeaua, uleiurile de
măsline sau apele minerale.
Duminică, 1 decembrie, de Ziua națională a României, de la orele 12:00 și până la
orele 18:00, pe lângă explorările gustative puse în operă de către expozanții prezenți la
eveniment, vor avea loc și lucrările conferințelor despre identitatea națională
“Gastronomia – cu bune, cu rele”, în cadrul cărora practicieni din turism și producție
alimentară vor conferenția împreună cu specialiști din alte domenii de relevanță, în
context interdisciplinar, despre brandul de țară, branduri de regiuni, turism și
plusvaloarea pe care producția alimentară și serviciile de ospitalitate turistică le pot aduce
României.
MUNICIPIUL CRAIOVA
PRIMĂRIA MUNICIPIULUI CRAIOVA
Str. Târgului, nr. 26 Tel.: 40251/416235
Craiova, 200632 Fax: 40251/411561
consiliulocal@primariacraiova.ro
www.primariacraiova.ro
Datele dvs. cu caracter personal au fost prelucrate, în scopul operaţiunilor solicitate, conform Regulamentului European nr. 679/2016 privind
protecţia persoanelor fizice în ceea ce priveşte prelucrarea datelor cu caracter personal şi privind libera circulaţie a acestora.
“Craiova, capitală gastronomică est-europeană” este un proiect inițiat Liceul de
Industrie Alimentară împreună cu Primăria Municipiului Craiova, cu scopul de a
contribui la dezvoltarea brandului turistic al orașului și de a oferi o șansă de dezvoltare
profesională a tinerilor elevi de profil prin implicarea în activități teoretice și practice
alături de pofesioniștii din sectorul HoReCa.
În cadrul proiectului, 11 restaurante de top din Craiova oferă localnicilor și
turiștilor, pe termen lung, preparate culinare și băuturi specifice din 11 țări est-europene.
Alături de aceste oferte care vor fi prezentate în meniurile restaurantelor, cât și în cadrul
unui eveniment special care are loc la Ramada Plaza Craiova, în perioada 30 noiembrie –
1 decembrie 2024, gastronomia locală este pusă în valoare prin eforturile elevilor și
profesorilor de la Liceul de Industrie Alimentară.
Vă așteptăm sâmbătă și duminică într-o călătorie fascinantă, cu gusturi rafinate,
asocieri inedite și degustări de vinuri nobile!
Serviciul Imagine
Primăria Municipiului Craiova
Fii primul care comentează