
Noul ministru al Muncii și Protecției Sociale, care urmează să depună jurămîntul zilele acestea, are grave probleme de biografie, ceea ce o face vulnerabilă nu numai pe dumneaei, ci și partidul din care provine, PSD. Practic, numirea ei este mană cerească pentru adversarii politici, care o vor folosi ca muniție în bătăliile politice din campaniile electorale ce urmează.
CINE ESTE SIMONA BUCURA OPRESCU?
Vine din județul Argeș, acolo unde răutăcioșii spun că a intrat în politică de mică, atunci cînd se juca în țărîna din curtea FSN, FDSN, PDSR și PSD. Să vorbim însă serios.
Conform CV-ului său de la Camera deputaților, Simona Bucura Oprescu s-a născut în anul 1980, deci are acum 43 de ani.
Problemele sale de biografie încep chiar după terminarea liceului, în 1999. De aici, lucrurile sînt neclare și nelămurite de noua ministresă.
În actualul CV, ar urma o perioadă neagră de 5 ani (1999-2004), cînd în biografia sa nu s-a întîmplat nimic, ca și cînd s-ar fi închis în casă. Însă, potrivit site-ului „Argeșul online.ro”, într-un CV mai vechi, Simona Bucura Oprescu ar fi scris că în această perioadă ar fi urmat cursurile Academiei de Științe Economice din București, secția Relații economice internaționale:
Între timp, în actualul CV de la Camera deputaților, a dispărut în mod misterios această facultate, trecîndu-se de la absolvirea liceului în 1999, direct la Facultatea de științe economice din Craiova, pe care a urmat-o între 2004-2009! Trecem peste faptul că ambele facultăți, cu același profil, le-ar fi urmat timp de 5 ani fiecare, deși, la vremea respectivă, ambele erau de 4 ani!
O altă nelămurire: de ce a urmat două facultăți identice, cea din București și cea din Craiova, deși, dacă dorea altă specializare, avea la dispoziție altă metodă legală, explicată băbește de site-ul „Argeșplus.ro”: „dacă tot are o licență la Academia de ,,Științe’’ Economice, specializarea Relații Internaționale și voia să fie expertă în Finanțe-Bănci, nu era mai simplu să își fi echivalat examenele cu ce a făcut la București (Microeconomie, Macroeconomie etc), în rest să susțină doar examenele de diferență, astfel încât să termine a doua specializare în doi ani, nu cinci?” Logic, nu?
UNDE ESTE TEZA DE DOCTORAT? S-A PROMIS ȘI UN PREMIU PENTRU GĂSIREA EI!
Din presa locală din Argeș am aflat că Simona Bucura Oprescu declarase cîndva că este anul III la doctorat, la Academia Națională de Informații, adică la SRI! În 2013, în CV-urile sale apărea chiar titlul doctoratului: „Buna guvernare”, dar toate aceste informații au fost șterse după apariția scandalului cu doctorate plagiate, mai ales despre cele de la SRI!
În acest punct, biografia „științifică” a Simonei Bucura Oprescu seamănă perfect cu cea a lui Marcel Ciolacu, cel care a propus-o acum ministru, căci și el a început doctoratul la SRI, fiind apoi exmatriculat după ce a renunțat să continue procedura tot după apariția scandalului cu doctoratele plagiate! Ca să zicem așa, Simona Bucura Oprescu și Marcel Ciolacu sînt frați de cruce în ceea ce privește doctoratele!
Adi Ilinca, directorul publicației „Impuls de Argeș” a publicat încă din decembrie 2022 articolul „A dispărut doctoratul din CV-ul deputatului Simona Bucura Oprescu. Cine îl găseşte primeşte premiu”, articol din care reproducem și noi mai jos un pasaj semnificativ, felicitînd publicația și autorul articolului pentru demersul lor:
„Totul se întâmplă într-o perioadă în care mai mulţi politicieni au fost descoperiți că au plagiat lucrările de doctorat. Ce-i drept, doamna Simona Bucura Oprescu nu avea decât unul singur şi acela la Academia Naţională de Informaţii „Mihai Viteazul”.
Tema tezei de doctorat “Buna Guvernare”. Anul acesta, doctoratul nu mai apare trecut în CV-ul celei despre care cam toată suflarea pesedistă din judeţ vorbește că vrea şefia partidului, deci înlăturarea lui Ion Mînzînă din această funcţie.
La fel de interesant este faptul că doamna deputat “tobă de carte” cum este, are două facultăți din domeniul economic, una care îi conferă statutul de economist şi alta de statistician.
Pe unde mergi prin judeţ la un eveniment public este imposibil să nu dai nas în nas cu deputatul pesedist Simona Bucura Oprescu, cea care îşi dedică cea mai mare parte a vieţii politicii şi semenilor. Că este zi de comună, inaugurarea unei pieţe, sau alt eveniment, Simona este acolo, iar dacă nu, o vezi live, o găsești postată pe Facebook, fie pe pagina personală, fie pe cea a partidului.
Devine de-a dreptul agasantă prezența acesteia şi setea sa de imagine, dar cum să nu fie când, aşa cum susțin multe surse pesediste, îşi dorește şefia partidului în judeţ, deşi dacă o întrebi de acest lucru nu recunoaște, ci mai mult “tace ca mortul în păpușoi”.
Ca să ajungă acolo, trebuie ca la viitoarele alegeri interne, ce vor fi probabil la anul, că 2022 este pe final, să scape de actualul președinte, Ion Mînzînă, dar fiind maestră la păpușării de acest fel, doamna Simona poate face şi acest lucru, nu îi este greu.
Aşa cum nu i-a fost greu nici să-şi scoată anul acesta din CV-ul său doctoratul cu care până acum se mândrea, obținut la Academia Naţională de Informaţii „Mihai Viteazul”…
Acesta s-a volatilizat în perioada în care începuse o adevărată vânătoare… în ceea ce privește doctoratele unor politicieni, care plagiaseră şi, decât să fie prinsă, vorba aceea, cu “cioara vopsită”, a preferat să nu-l mai treacă, ștergându-și însă din toate studiile trecute acolo, inclusiv o facultate economică, cu două domenii la absolvire, una de economist şi alta de statistician.
Bun aşa, ca doamna deputat să știe să numere şi să facă o statistică a votanților săi şi a celor care îi sunt împotrivă, dintre pesedişti evident…”
SIMONA BUCURA OPRESCU A FOST „RACOLATĂ” DIN TIMPUL STUDENȚIEI, CÎND I S-AU OFERIT MAI MULTE CONSILII DE ADMINISTRAȚIE
O ultimă chestiune mai scoatem acum la iveală din CV-ul deputatei de Argeș. O simplă privire ne arată că i s-a construit de mică o biografie care s-o recomande pentru funcțiile de la stat, unde, de altfel, „a muncit” toată viața. Haideți să vedem mai întîi:
Ce avem noi aici?
În prima coloană aflăm că între 2004-2009 era studentă la Universitatea din Craiova, iar între 2009-2011 era studentă la Academia de poliție și din 2014 la Academia SRI (dar nu spune că pentru doctorat, ci pentru studii postuniversitare!).
În coloana din dreapta, vedem ce funcții deținea studenta noastră:
– reprezentant al Consiliului Judeţean Argeş în Asociaţia Internaţională a Regiunilor Francofone, vicepreşedinte
– membru al Consiliului de administraţie al Spitalului Rucăr
– membru al Consiliului de Administraţie al Bibliotecii Judeţene “Dinicu Golescu”
– consilier judeţean secretar al Comisiei k4: Învăţământ, Sănătate, Cultură, Culte, Patrimoniu, Sport, Turism, Agrement
– consilier judeţean, membru comisia k1: Buget Finanţe Studii Prognoze şi Relaţii Internaţionale
– vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Argeş.
Ce e porcăria asta, stimați cititori? Ce dracu s-a întîmplat în județul Argeș în acea vreme, în care studenta Simona Bucura Oprescu făcea parte din atîtea consilii de administrație sau deținea funcții la Consiliul județean?
Uitați-vă, de pildă la funcția de membru în consiliul de administrație al Bibliotecii județene: păi, ca student, te duci la bibliotecă să înveți, nu la serviciu, ca membru în consiliul de administrație!
Ne oprim aici, sperînd ca jurnaliștii să scoată la iveală petele din CV-ul noului ministru desemnat, astfel încît Klaus Iohannis să aibă la îndemînă mapa profesională completă a Simonei Bucura Oprescu înainte de a semna decretul de numire.
Dacă o va accepta ca ministru, înseamnă că numirea Simonei Bucura Oprescu ca ministru al Muncii face parte din operațiunea „Compromiterea PSD”, care, în opinia noastră, este deja în curs de derulare.
P.S. Despre soțul Simonei Bucura Oprescu, în zilele următoare.
O recomandă vocea și talentul ei, deci poate fi ministru.