
În județul Dolj, au fost verificate 222 de unități de învățământ cu personalitate juridică, inclusiv 344 de structuri ale acestora.
O comisie mixtă, formată la nivelul Instituției Prefectului Dolj, a verificat, în perioada 19-26 august, unitățile de învățământ preuniversitar din județul Dolj, în vederea începerii anului școlar 2022-2023.
Comisia a fost constituită din reprezentanți ai Instituției Prefectului Dolj, Inspectoratului Școlar Județean și ai Direcției de Sănătate Publică Dolj.
Ce au vizat verificările
Verificările au vizat următoarele aspecte: Stadiul pregătirii localurilor pentru deschiderea noului an școlar; Stadiul igienizării spațiilor de învățământ; Stadiul aprovizionării cu combustibil solid pentru sezonul rece ( acolo unde este cazul); Autorizație de securitate la incendiu/Avize/Autorizații ISU pentru fiecare corp de clădire; Autorizații sanitare de funcționare; Paza unităților de învățământ preuniversitar.
Au fost verificate 222 de unități de învățământ cu personalitate juridică din județul Dolj, inclusiv 344 structuri ale acestora.
Care au fost concluziile
La majoritatea unităților școlare au fost finalizate lucrările de reparare/renovare, spun reprezentanții Prefecturii Dolj.„Lucrările au constat în: repararea mobilierului școlar, reparații acoperișuri, holuri, săli de clasă, modernizări ale fațadelor, înlocuire instalații electrice”, se arată în raport.
Privitor la stadiul igienizării spațiilor de învățământ, autoritățile spun că sunt îndeplinite condițiile pentru depozitarea produselor lactate și de panificație distribuite prin programul pentru școli al UE (90% procent la nivel de județ).
Referitor la aprovizionarea cu combustibil solid pentru sezonul rece/alte surse de încălzire, 563 de școli au încălzirea asigurată, doar în trei dintre acestea nu este asigurată nefiind încheiate lucrările de construcție ceea ce va presupune relocarea elevilor pe raza aceleiași unități administrativ-teritoriale în alte corpuri de școli.
Totodată, din cele 222 de clădiri ale unităților de învățământ preuniversitar, 31 nu dețin autorizație sanitară de funcționare.
În ceea ce privește existența avizelor/autorizațiilor ISU, 125 sunt autorizate, 69 de clădiri fără autorizație ISU, 689 nu fac obiectul autorizării, 113 sunt echipate cu hidranți, 22 echipate cu instalație de detectare, semnalizare și alarmare.
În cazul a 86 de școli, acestea au pază proprie, 14 cu societăți specializate de pază, una mixtă, 465 fără.
Majoritatea școlilor care nu au paznici dispun de sisteme de supraveghere video.
În privința dotărilor, clasele sunt prevăzute cu mobilier și materiale conform normelor în vigoare.
În ceea ce privește mijloacele de transport școlar, la nivelul județului Dolj sunt funcționale 112 (108 microbuze și 4 autobuze), iar 10 microbuze sunt nefuncționale.
„SURSA-GAZETA DE SUD”
Fii primul care comentează