Educaţie – salarizare pe bază de performanţă

Corelarea salarizării cu performanţa obţinută reprezintă o măsură demnă de salutat în orice domeniu. Prim-ministrul Marcel Ciolacu i-a solicitat ministrului Educaţiei, Ligia Deca, să preia propunerile OCDE privind salarizarea pe bază de performanţă în învăţământ şi să le discute „rapid” cu sindicatele, având în vedere că procesul de aderare la Organizaţia de Cooperare şi Dezvoltare Economică presupune şi îndeplinirea acestei cerinţe.

„Să preluaţi propunerile OCDE privind salarizarea pe bază de performanţă în învăţământ şi să le discutaţi rapid cu sindicatele. Ca să aderăm la OCDE, obiectiv strategic al României, trebuie să îndeplinim această cerinţă legitimă. Şi ştiu că toţi părinţii elevilor din România au aceeaşi aşteptare de la sistemul de învăţământ!”, a declarat Marcel Ciolacu.

Experţii Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică au început săptămâna trecută o misiune de evaluare în sfera politicilor ştiinţifice şi tehnologice, a informat Ministerul Cercetării, Dezvoltării şi Inovării.

Conform reprezentanţilor MCID: „Aderarea la OCDE este cel mai important proiect de ţară al României, după aderarea ţării noastre la NATO şi Uniunea Europeană. Experţii Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică au început astăzi o misiune de evaluare în sfera politicilor ştiinţifice şi tehnologice. Este a doua vizită de lucru a experţilor OCDE la Ministerul Cercetării, Inovării şi Digitalizării. În luna ianuarie, tema evaluării a fost economia digitală”. Potrivit sursei citate, cele 250 de organizaţii publice şi 600 de companii care activează în domeniul cercetării româneşti beneficiază de oportunităţi fără precedent: aproape 12 miliarde de euro sunt alocaţi cercetării şi inovării prin Planul Naţional pentru Cercetare, Dezvoltare şi Inovare 2022 – 2027. Ministerul Cercetării a transmis: „Ecosistemul nostru de cercetare şi inovare, format din 250 de organizaţii publice şi 600 de companii, beneficiază de oportunităţi fără precedent: aproape 12 miliarde de euro sunt alocaţi cercetării şi inovării prin Planul Naţional pentru Cercetare, Dezvoltare şi Inovare 2022 – 2027. Alături de cele mai strălucite minţi ale României, facem paşi concreţi pentru a adera la organizaţia celor mai dezvoltate economii ale lumii”.

Preluarea propunerilor nu reprezintă o provocare, implementarea lor, da.

sursa-Bursa.ro

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*