
Primăria Craiova nu pierde timpul deloc şi chiar în prima zi a anului a publicat în SEAP o nouă licitaţie pentru cumpărarea a aproximativ 1.400 de bănci stradale. Prin această achiziţie, primăria vrea să „asigurare odihna și recreerea cetățenilor“. Suma maximă de bani pe care primăria o pune la bătaie ajunge la aproape jumătate de milion de euro. Şi de această dată, municipalitatea merge pe „reţeta“ cel mai des întâlnită în licitaţiile pe care le lansează, aceea a unui acord cadru pe o perioadă de 4 ani.
În prima zi a acestui an, Primăria Craiova a lansat în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice o nouă licitaţie. De această dată, se doreşte cumpărarea foarte multor bănci, cu diverse forme şi confecţionate din diferite materiale. În descrierea succintă a proiectului, primăria a menţionat că, pe lângă „asigurarea odihnei și recreerii cetățenilor“, „aceste bănci asigură totodată și o notă aparte în arhitectura urbanistică locală, dominată de blocuri sau construcții de beton“. Practic, municipalitatea ne explică faptul că vrea să estompeze puţin efectul de betoane, prin montarea de băncuţe.
Câte bănci vrea să cumpere primăria şi cu câţi bani
Toate băncile care vor fi achiziţionate prin acest proiect sunt de tip stradal, iar numărul maxim la care s-a gândit primăria se ridică la 1.420. Bineînţeles, numărul poate varia pe parcursul derulării acordului-cadru. Conform caietului de sarcini, se vor cumpăra mai multe tipuri de bănci. Este vorba de: bănci stradale de agrement cu spătar și cotiere (500 bucăţi), bănci stradale cu elemente din lemn tip creion (200 bucăţi), bănci stradale sub formă de L (300 bucăţi), bănci stradale din beton (200 bucăţi).
Numărul băncilor trecute în paranteze este cel maxim pe care primăria ar putea să îl cumpere. Acordul-cadru pe patru ani va fi alcătuit din mai multe contracte subsecvente, prin care vor fi livrate, pe rând, băncile. Suma de bani estimată de primărie pentru cumpărarea numărului maxim de bănci este de 2.377.856 de lei, adică undeva în jurul a 475.571 de euro.
Data limită de depunere a ofertelor pentru licitaţia făcută publică de Primăria Craiova este 6 februarie 2023.
Se cumpără şi în jur de 1.400 de stâlpi de delimitare, tot în patru ani
Pe acelaşi model, primăria a mai scos la licitaţie, în august anul trecut, un alt proiect pentru achiziţionarea de stâlpi de delimitare a accesului pietonal şi auto (Lot I), dar şi achiziţie garduri canalizare flux pietonal (Lot 2). Însă, numai Lotul I a avut sorţi de izbândă, deocamdată. Licitaţia pentru Lotul II a fost anulată pe motiv că termenul de depunere a ofertelor a fost depăşit. Aşadar, stâlpii din fontă, potrivit contractului, au o valoare estimată cuprinsă între 1.146.600 lei și 1.208.844 lei, fără TVA.
În următorii patru ani, fiindcă şi aici este vorba tot despre un acord-cadru, primăria va cumpăra între 1.400 și 1.476 de stâlpi de fontă pentru delimitarea accesui pietonal și auto. Estimativ, vorbim despre suma de 819 lei pentru un stâlp, fără TVA. Autoritatea locală și-a propus să atribuie două contracte subsecvente pe an. Comanda minimă va fi de 100 de stâlpi de fontă, iar cea maximă de 260 de stâlpi. Stâlpii furnizați trebuie să semene cu cei ornamentali deja montați prin Craiova. Cerințele din caietul de sarcinci sunt similare cu cele de la achizițiile anterioare.
Licitaţia Lotului I a fost câştigată de Urbio Palagio SRL. Aceasta este o firmă sibiană care se ocupă cu vânzarea de produse de mobilier urban, iluminatul public stradal sau panouri fotovoltaice.
sursa-Gazeta de Sud
Fii primul care comentează