Primăria cumpără, craiovenii distrug

În acest an primăria Municipiului Craiova a dat în concesiune către RAT 17 noi tramvaie.

Încă de când au fost date în funcțiune, noilor tramvaie li s-au găsit mereu defecte de către gurile rele, de la faptul ca au întârziat să apară pe traseu, până la faptul că nu sunt sigure pentru călătorii Craiovei deoarece nu sunt „dotate” cu un organ de poliție.

Cumpărarea noilor tramvaie era absolut necesara pentru Municipiul Craiova dat fiind faptul ca vechile tramvaie aveau mari probleme ca de exemplu ușile acestora nu se mai închideau corespunzător făcând calatoria una nesigura pentru pasageri.

Numărul mare de plângeri a determinat primăria să achiziționeze unele noi pentru a facilita călatoria cu mijloacele de transport în comun din Municipiul Craiova.

Noile tramvaie au ajuns într-un depou construit în anul 1984. Depoul de tramvaie din Craiova nu a fost modernizat niciodată, iar la finalul anului 2022 se afla într-o stare deplorabilă. Este ca și cum s-ar fi cumpărat mobilă nouă, poate chiar de lux, înaintea unei locuințe, scriu cei de la Jurnalul Olteniei.

Încă de la primele ieșiri în traseu, craiovenii au găsit mijloace prin care să deterioreze noile tramvaie, precum scrisul pe pereții interiori și pe scaune.

Alții sunt și mai creativi. Zilele trecute un tânăr care și-a acoperit fața cu o cagula, s-a strecurat în depolul RAT Craiova, sărind gardul vechi, unde în 2 minute și 10 secunte, a desenat un grafiti pe suprafata tramvaiului 1013 după care a fugit de la locul faptei înainte ca gardienii de pază să-l poată oprii.

Actul de vandalism a fost surprins pe camere de luat vederi amplasate în incinta depoului.

Deși vechiul depou are în permanența doi paznici care patrulează pe suprafața mare pe care se întinde acesta și camere de securitate, aceste incidente nu sunt straine de ei.

Angajații RAT sau fost nevoiți să îndeparteze vopseaua de pe suprafața vandalizată a tramvaiului, vopsea ce se curăța extrem de greu.

Primăria Craiova ar trebui să se sesizeze din oficiu și să găseasca fonduri necesare pentru reabilitarea vechiului depou pentru a asigura condiții optime de lucru pentru angajați, dar și pentru ca astfel de incidente să nu mai aibă loc, iar craiovenii ar trebui să nu mai distrugă bunurile orașului și apoi să se plângă din cauza lipsei acestora.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*