
SIIJ nu este o simplă entitate a Ministerului Public care poate fi închisă și comasată în orice condiții asimilabile și pentru faptul că are legal în instrumentalizare dosare privind încălcarea stării de drept tocmai de cei plătiți din bani publici și învestiți să aplice Legea.
Încălcarea Legii pare să fie o apucătură generată de corupție și efectul de tarabă orientală până la cel mai înalt nivel, inclusiv la instanțele ultime.
Cu atât de multe cauze soluționate la CEDO prin răsturnarea soluțiilor interne, România se află între fruntașele derapajului judiciar.
O entitate a Parchetului, cu atribuții speciale pe fenomenul infracțional din Justiție, respectiv pe încălcarea Legii, nu reprezintă un moft așa cum încearcă amatorii menținerii unei Justiții cu decizii și hotărâri debitate din tonomatele contradictorialității cu statul democratic.
Magistrați revoltați de proiectul de desființare a SIIJ
In fapt, SIIJ este nefuncțională și, în principiu, ușor de anihilat, având în vedere că pâna acum a orchestrat câteva cauze din cele câteva mii dintre care probabil mai mult de jumătate sunt întemeiate.
Mai mult, opinia publică din România nu a fost încă informată de trimiterea în instanță a unor magistrați vinovați sau de posibilitatea reală de aplicare a unor astfel de proceduri legale.
Prin SIIJ se poate limita numărul celor care acționând în numele și pe seama statului român, din rea credință sau lipsă de profesionalism, se situează deasupra legii. O altă posibilitate penală de sancționare a abuzurilor din Justiție nu există, Parchetul fiind chemat să instrumentalizeze cauze mult mai pământene.
Activarea SIIJ nu privește numai Justiția, ci în principal clasa politică, autorul principal al degringoladei din Justiția în speranța că astfel își asigură protecția.
România se află într-o sincopă uriașă. Singura cale de a ieși din acest cerc vicios numit corupție este reprezentată tocmai de punerea sub urmărire penală a magistraților care încalcă legea.
Fii primul care comentează