Ringo Dămureanu le urează la mulți ani craiovenilor de Sfântul Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir, Ocrotitorul Craiovei

Biroului parlamentar Deputat Ringo Damureanu a susținut și în această săptămână ședința AUR Dolj, unde rând pe rând au luat cuvântul Deputat Ringo Damureanu, Vicepresedinte Alexandra Stanciu, Coordonator Ionel Gheorghe, Deputatul Daniel Gheba.

Aceștia au vorbit despre teme de interes public, așa cum ne-au obișnuit, temele abordate fiind:

  • Sfântul Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir, Ocrotitorul Craiovei, este serbat astăzi

Născut și înhumat la Salonic, în Grecia, Sfântul Dumitru este un exemplu de curaj și jertfă pentru credința sa. Pentru că L-a mărturisit pe Hristos și pe mulți i-a întors la credință, a fost întemnițat, apoi ucis cu sulițele, la porunca împăratului roman Maximian. Din mormântul său au curs picături de mir frumos mirositor, fiind cunoscut până astăzi ca mare făcător de minuni.

În iconografie, Sf. Dumitru apare călare pe cal, cu suliţa în mână, zdrobind balaurul. Acesta a fost motivul alegerii sale ca ocrotitor al cetăţii, împotriva vrăjmaşilor de altă credinţă, dar şi împotriva patimilor de tot felul.

Se spune că orașul Craiova a apărut datorită cultului Sfântului Dumitru.

Transpunerea spirituală a Sfântului Dimitrie de la Tesalonic către părţile nord-dunărene pare să fie legată de invaziile popoarelor migratoare, deoarece în acea perioadă, o mare parte din creştinii din zona Salonicului au trecut Dunărea, ajungând pe pământul Olteniei, aducând cu ei şi cultul Sfântului Dimitrie, la care aveau o evlavie deosebită.

În migraţia creştinilor către Ţările Române, în vremurile de încercare, ortodocşii greci și aromâni din zona Salonicului au adus, prin Vidin, tradiţia de cinstire a Sfântului Dumitru. Aici au ridicat o biserică în cinstea sfântului, pe locul unde se află actuala Catedrală Mitropolitană.

Stau dovadă cinci amfore din secolele IX-X, descoperite în zona în care era Sfântul Altar în prima fază, care acum se găsesc la Muzeul Olteniei, fiind recuperate în 1889.

Icoana Sfântului Dimitrie a fost emblema Craiovei.

Oltenii şi-au asumat în timp foarte mult cultul Sfântului Mare Mucenic Dimitrie. În ajunul prăznuirii sale, pelerini din toate părţile veneau în Bănie pentru a lua parte la procesiunile închinate lui.

  • Festivalul-Concurs Naţional al Interpreţilor Cântecului Popular Românesc „Maria Tănase” are loc la Craiova în aceste zile

Cu sprijinul Consiliului Judeţean Dolj, Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Dolj, organizează în aceste zile, la Craiova, a XXVII-a ediţie a Festivalului-Concurs Naţional al Interpreţilor Cântecului Popular Românesc „Maria Tănase”, care acum celebrează 54 de ani de existenţă.

Este o veste extraordinară, un eveniment care a ”scăpat” noului curent ideologic promovat deja în marile orașe ale României, de a înlătura ceea ce este frumos și autentic din existența noastră.

Din doi în doi ani, cu sprijinul TVR, acest eveniment se îndârjește să existe și să crească în valoare, frumusețe și autenticitate, aducând la luminile rampei noi și noi talente artistice.

Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale a creat acest proiect, iar Consiliul Judeţean Dolj l-a sprijinit constant, reuşind împreună să asigure cele 27 de ediții, în 54 de ani.

În foyer-ul Teatrului Naţional a fost vernisată miercuri o expoziţie de fotografie dedicată Mariei Tănase şi s-a lansat o culegere de folclor a românilor din Banatul sârbesc, cu titlul „Creaţii muzical folclorice” semnată de prof. univ. dr. Niţă Frăţilă, de la Academia de Muzică din Novi Sad (Serbia).

Participă, în premieră la Festivalul ”Maria Tănase”, artistul de origine română din Valea Timocului, Serbia, Stefan Radovanovic, solist la fluier, singurul artist dublu câștigător al ”Fluierului de Aur” din Serbia și singurul etnic minoritar din Serbia care a câștigat acest premiu.

Astăzi și mâine, 26 şi 27 octombrie, la Teatrul Naţional „Marin Sorescu”, publicul se bucură de spectacolul concurenţilor şi al invitaţilor acestui Festival-Concurs Naţional: tarafuri, solişti, cupluri consacrate de interpreţi de muzică populară, acompaniați de Orchestra Ansamblului Profesionist „Doina Gorjului” din Târgu Jiu şi cea a Ansamblului Folcloric „Maria Tănase” din Craiova.

  • Premierul Marcel Ciolacu a declarat marţi, la Craiova, că de la 1 ianuarie toate pensiile se măresc cu 13,5%, indicele de inflaţie, iar inechităţile se vor repara prin noua lege a pensiilor

PSD a promis în campania electorală din 2020 că va crește pensiile cu 40%, iar PNL cu 14%.

Au uitat complet. Nici măcar cu inflația nu au actualizat pensiile. Nici în 2021, nici în 2022, nici în 2023. Doar salariile primarilor au crescut. Și-au dat seama abia acum, că anul 2024 va fi an electoral.

”Avem legea cu inflaţia”, a spus Marcel Ciolacu marți. ”Anul trecut s-a făcut o excepţie”, a încercat el să-i păcălească pe pensionari. El a recunoascut însă că nu ”s-a pus inflaţia, așa cum e legea”, dar i-a mințit pe români că dacă Guvernul Nicu și Marcel ar fi făcut asta până acum, ”oamenii ar fi pierdut foarte mult şi am fi avut cea mai mare inflaţie, 14,5% media”. Cu alte cuvinte, mai bine nu au crescut pensiile, ca să nu facă inflație. Că și așa a fost inflație. Logica de Gâgă a lui Marcel de la Buzău.

”Anul acesta, la fel, este inflaţie medie de 13,5%”, a recunoscut Ciolacu. Doar că inflația de anul trecut nu se mai pune. Au suportat-o pensionarii din buzunarul lor. Ghinion. Cum ar spune cineva.

”De la 1 ianuarie toată lumea primeşte la fel”, mai minte Ciolacu. La fel, ce? La fel, adică procentual.

Adică 13,5% primește fiecare pensionar. Cel cu 1000 lei va primi de la Marcel 135 lei. Și va mulțumi.

Iar cel cu 10.000 lei va primi 1350 lei, adică mai mult decât pensia de mai sus, cu tot cu ”creștere”.

Dar PSD minte că ”toată lumea va primi la fel”. Iată minciunile unui PSD care favorizează bogații.

A mai amăgit Marcel pensionarii că inechităţile se vor repara ”prin noua lege a pensiilor, e cu totul altceva”. Eliminarea pensiilor reprezintă o Fata Morgana pentru pensionari și PSD.

Concluzia? ”La 1 ianuarie toate pensiile se măresc cu 13,5%, indicele de inflaţie, ăsta este un lucru clar”, a spus premierul, citat de presă. Deci doar inflația electorală este lucru clar. Fata Morgana încă nu.

Soluția imediată a AUR este creșterea în cuantum egal, adică cu o sumă fixă, pentru toată lumea.

Acest lucru ar însemna că, în cadrul aceleiași anvelope bugetare, poți acorda 100 euro la toată lumea, respectând principiul constituțional al egalității cetățenilor în fața legii, iar procentual asta ar însemna 50% pentru cel cu 1000 lei și 5% pentru cel cu 10.000 lei sau 2,5% pentru cel cu 20.000 lei.

Contribuțiile cetățenilor la fondul de pensii s-au realizat în sumă aproximativ egală pentru fiecare persoană, lună de lună, deci s-au acumulat prin însumare, adică în progresie aritmetică.

AUR are soluții reale, nu surogat. Programul de guvernare AUR prevede că persoanele care vor alege voluntar să își continue activitatea profesională în mediul privat după atingerea vârstei de pensionare vor fi scutite de contribuții și de impozitul pe veniturile din salarii.

AUR consideră că toate pensiile trebuie să se bazeze pe contributivitate.

Pensiile speciale aflate în plată cu venituri lunare cumulate mai mari decât salariul președintelui țării, trebuie impozitate cu 90% partea care depășește salariul președintelui și nu este bazată pe contributivitate.

  • Eveniment regional de lansare a ”FAUR” – Organizația de femei a AUR 

Alianța pentru Unirea Românilor va organiza la Craiova, sâmbăta viitoare, 4 Noiembrie 2023, începând cu orele 16.00, evenimentul cu numele ”Agenda Rozmarin – Femeia, Nucleu de Aur”, coordonat de Ramona-Ioana Bruynseels, cu participarea unor nume sonore precum Felicia Akkaya sau Monica Iagăr.

Obiectivele acestui eveniment sunt legate de provocările întâmpinate de femei, ascultarea femeilor pentru a ști ce-și doresc acestea, informare și vizibilitate pentru eveniment și Partid, schimbarea percepției că AUR ar fi un partid al bărbaților, informarea societății că avem numeroase femei în partid, de bună calitate și capabile, care știu să acționeze, să organizeze evenimente de clasă, dar și atragerea de noi femei în partid și promovarea imaginii Partidului la nivel regional și local.

Printre participanții la acest eveniment se numără femeile membre din județele din Oltenia, presa, personalități invitate, potențiale membre la nivel local, conducerea centrală și locală a Partidului, Candidate la alegerile pentru Parlamentul European din 2024, Parlamentarii AUR din zonă, partidele din Alianța AUR.

Invitați speciali pentru femeile din regiunea noastră: Ilinca și George Simion.

  • România Educată cu noile legi promovate de PSD și PNL și promulgate de Iohannis: Un elev cu media 1,97 primește bursă de merit în valoare de 450 de lei

Un elev cu media 1,97 de la liceu din Prahova primește o bursă de merit lunară de 450 lei pentru că acum se dă bursă în sistem paușal, și nu pe merit. Adică de la o anumită medie în sus.

Vedem roadele reformei din educație, România educată, girată de domnul președinte Iohannis și înfăptuită de PSD și PNL, ajunsă între timp România eșuată, astfel cum a fost declarată tot de ei.

Între aceste roade se numără și acordarea de burse de merit unor elevi care nu au niciun merit.

Asta este reforma, asta este guvernarea. Poate că românii s-au săturat de acest mod în care este premiată lipsa de performanță.

  • Caravana Medicală AUR a intrat în Oltenia și se apropie de Dolj

Caravana Medicală AUR a intrat deja în Oltenia.

În această săptămână, medicii și asistenții se află în județul Vâlcea, iar săptămâna viitoare în Olt.

Caravana se apropie de Dolj. Am bifat deja 15 județe, în care am reușit să le oferim Românilor servicii medicale gratuite.

Peste două săptămâni va ajunge la Dolj, având următorul calendar: 6-7 Noiembrie la Bratovoești, 8-9 Noiembrie la Plenița, 10-11 Noiembrie la Fărcaș.

  • Armata, un pilon de referință, de stabilitate, de încredere și de speranță al națiunii

Armata este ființă. Este Ființă Națională, fondatoare de Țară, este Trup Viu din trupul poporului, este Conştiinţa din Conştiinţa Națiunii.

Ziua Armatei României, pe care am celebrat-o miercuri, este un moment solemn și semnificativ în care ne aducem aminte de importanța apărătorilor patriei noastre.

AUR recunoaște că Armata Română este mai mult decât o instituție de apărare; este o parte integrală a identității naționale.

În momentele de bucurie și tristețe, în cele mai grele lupte și în cele mai mari victorii, Armata Română a fost mereu alături de poporul român.

În acest an, cu ocazia Zilei Armatei Române, peste 1.000 de cadre militare în rezervă și în retragere au emis un Apel-Manifest către clasa politică românească.

Acest demers reprezintă un semnal de alarmă cu privire la situația politică, economică și socială precară care afectează populația României.

Apelul susținut de cadrele militare în rezervă și retragere reprezintă o chemare la acțiune și o chemare la responsabilitate pentru liderii politici. Astfel, acest apel oferă oportunitatea guvernanților de a acționa în consecință pentru a asigura suveranitatea și siguranța națională a României.

Este evident că armata, ca un pilon de referință, de stabilitate, alături de Sfânta noastră Biserică națională, reprezintă ultimul reazem de încredere și de speranță al națiunii române, mai ales în condițiile de astăzi.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*