
Cine sunt, de fapt, rudarii? De unde se trag, câți sunt, unde trăiesc, ce probleme au?
Iată întrebări pe care nimeni niciodată nu le-a pus în România. Cumpărăm o lingură sau alt obiect lucrat din lemn, cu meșteșug, de către ei, fără să îi întrebăm nimic. Cum, probabil, nici ei nu s-au gândit să-și definească și să-și afirme identitatea etnică și religioasă.
Astăzi m-am întâlnit la Hamburg cu familia lui Dumitru Marinov, trei generații de buni creștini și buni români din Bulgaria, regiunea Varna, care trăiesc de mulți ani în Germania și care nu se rușinează spună că sunt ROMÂNI RUDARI.
Am mers împreună la Biserica românească cu hramul „Sf. Ioan Botezătorul” din Hamburg și am stabilit să lucrăm împreună pentru a scoate la lumină identitatea rudarilor, o populație cu rădăcini dacice, cu tradiții proprii, vorbitoare exclusiv de limbă română, care, de multe ori și în mod greșit a fost confundată cu etnia romă, din care nu face parte, care nu-i recunoaște și a cărei limbă nu o vorbesc.
Vă asigur că despre rudari veți auzi vorbind de acum încolo și veți înțelege adevărata lor origine și identitate românească.
Fii primul care comentează