Aș putea să scriu despre Horodniceanu. Mârlănia lui este ușor de întâlnit la tot funcționarul de stat din țara noastră. De la polițai la ministru, de la inspector la paznic, toți se socot deasupra cetățeanului. Îi ajută incultura, caracterul și leafa. Nu văd de ce să mai scriu despre ea. Povestea o puteți vedea pe toate ecranele și citi pe toate site-urile.
Aș putea să scriu despre mușcăturile din Coaliție sau despre relansarea lui Valeriu Zgonea, un politician primitiv și hăpău. Nu voi uita niciodată că a doua zi dimineața după suspendarea lui Traian Băsescu Valerică Zgonea a plecat spre Litoral însoțit de unul de la RAAPPS să purceadă la reîmpărțirea vilelor pentru demnitari. Cam în aceeași perioadă, în platoul unei emisiuni de televiziune, Zgonea s-a trezit zicând: „și ce faci, vii tu la mine, Camera Deputaților și ceri…”.
I-am zis, domnule Zgonea, nu dumneavoastră sunteți Camera Deputaților, chiar dacă sunteți trecătorul ei președinte! Omul a roșit, și-a cerut scuze și a trecut mai departe, ca peste cinci minute, în aceeași emisiune, să zică iar: „Și îmi ceri mie, Camera Deputaților….?” Am înțeles! Omul se credea instituția statului, cu parlament și cu servicii secrete cu tot și nu putea fi reglat de la bibilică, în așa fel încît să înțeleagă ce rosturi mai are el în Camera unde a fost împins ca un bolovan.
„Mediul rural merită mai mult sprijin din partea Uniunii Europene! Astăzi am început campania prin care ne propunem să atragem atenţia instituţiilor europene cu privire la probleme acute cu care se confruntă comunităţile rurale şi persoanele care trăiesc şi lucrează în mediul rural. Astfel, Partidul Social Democrat şi PES activists România şi-au propus să ajungă în cât mai multe sate din România pentru a discuta şi prelua ideile pentru sprijinirea mediului rural, direct de la cei care trăiesc în astfel de comunităţi. Am început campania cu Diana, care, împreună cu familia sa, a dezvoltat o mică afacere în comuna Gârbova din judeţul Alba, ce îmbină producţia agricolă de cătină cu realizarea unor sucuri naturale adaptate la noile cerinţe de pe piaţă. Vă recomand să încercaţi produsele Strop de Soare”.
Observați că Negrescu scrie „Sate Româneşti Cu Bani Europeni”, parcă ideea lui ar fi partid, instituție sau mare produs intelectual. Adică o capodoperă, deși el singur zice că pentru început vrea să umble pe sate să strângă idei, trădând astfel tehnica sa de politică golașă și inutilă, practicată pe net.
Sunt gata să fac pariu că omul nu prea și-a dat seama ce face. S-a aruncat într-un subiect (în realitate, un dosar uriaș!) scriind două-trei fraze despre o mică afacere din Gîrbova, județul Alba. L-o fi rugat cineva, s-o fi îndrăgostit de un loc, de un produs sau de o patroană. Dar lucrurile sunt departe de ceea ce ar putea fi, de ce ar putea face PSD-ul, PNL-ul și Guvernul României.
Relansarea satului românesc nu este o găselniță de adunat bani de la Uniunea Europeană. Cu asemenea intenții, mai bine o lăsăm baltă! Putem conta și pe resurse europene, dar nu văd cum poate deveni satul nostru un program european. Îi interesează pe europeni cum mă interesează pe mine Alabama! Satul românesc și redresarea lui ar trebui să devină un mare program al statului român. Este de mirare că în cele peste trei decenii nu a fost decât dormitor, bazin de voturi și de forță de muncă. Este vorba de una dintre cele mai importante resurse ale țării noastre și ține de identitate, de istorie, de limbă, de natură, de obiceiuri și îndeletniciri.
Nu râdeți, eu cred că satul românesc are resurse uriașe și poate aduce mai multe beneficii decât o mare parte din multinaționale.
Ne lipsesc doar politicienii cu cap și un vizionar în materie de economie.
Fii primul care comentează